Herplaatsing TBD

Herplaatsing TBD

Helaas komt het een enkele keer voor dat een Thai Bangkaew Dog een nieuw huis zoekt. Dit heeft vaak verschillende redenen en zijn niet altijd van te voren in te schatten. Voor ons als rasvereniging is het onze taak dit te begeleiden waar we kunnen. 
Een Thai Bangkaew Dog herplaatsen is namelijk niet zomaar even gedaan. En kost zeker erg veel energie en geduld van een nieuwe eigenaar. Daarnaast is het zeer van belang dat je als nieuwe eigenaar zeker de adviezen opvolgt van de rasvereniging om je nieuwe huisgenoot te verwelkomen en een vertrouwd gevoel te geven.

Zo zoekt Linn met grote spoed een nieuw thuis: 

Linn is ruim 3 jaar oud en is op het eerste gezicht een prachtige hond waar men direct verliefd op kan worden. Toch is dit een echte Thai Bangkaew en haar karakter typeert de waarschuwingen die de TRCN met haar fokkers echt naar buiten brengt qua opvoeding.

Linn is dus echt een oertype, sensitief en gevoelig voor prikkels uit haar omgeving. Zoals we dat kennen bij dit ras is het lezen van de hond uiterst belangrijk en geduld een schone zaak. Linn zoekt dus een baas die haar begrijpt en het geduld heeft haar opnieuw wegwijs te maken met de sociale regels in en rond het huis. Zoals de meesten die dit lezen zullen begrijpen, kan Linn niet zomaar herplaatst worden en dient er echt goed gekeken te worden waar, hoe en vooral wie geschikt is. 

Linn woont nu in een gezin met 2 kinderen. Het is duidelijk dat deze combinatie niet werkt voor het hele gezin. Linn heeft inmiddels een gedrag ontwikkelt waarbij ze erg graag de baas speelt in huis en vooral ook richting de kinderen. Uit onzekerheid snapt ze regelmatig richting de kinderen. Het is dus vragen om moeilijkheden die we zeker zsm willen voorkomen. Linn is graag buiten, heeft energie voor tien, kan goed overweg met honden en gedroeg zich tijdens onze bijeenkomst ook netjes, maar was reserveert. Wanneer Linn zich begrepen voelt zal haar onzekerheid zeker uiten in een geborgd gevoel richting de eigenaar. 

De TRCN kent een behoorlijk verleden met herplaatsingen en onze rassen zijn daar erg gevoelig voor. Vaak lopen herplaatsingen ook niet goed af puur omdat de hond zoo onzeker is geworden en te lang bij de eigenaar is gebleven. Het liefst willen wij samen met onze fokkers herplaatsingen voorkomen, wat echter geen gemakkelijke taak is! Velen factoren spelen hierbij een rol die we niet altijd in de hand hebben. Herplaatsingen worden over het algemeen makkelijker als een hond nog niet in deze onzeker fase is beland en weet hoe deze zich dient te gedragen binnen onze “sociale” grenzen. Alle hulp met het zoeken naar een degen eigenaar is van harte welkom vanuit jullie ervaringen en inzichten. Want spoed is hier echt een MUST!! Dit heeft te lang geduurd.  

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met onze voorzitter via info@trcn.nl