T R C N

De Voorzitter

Jurgen Poen-Vanderheeren

Telefoon: 06 25 182308

Schrijf een e-mail

Mijn naam is Jurgen en ik woon samen met mijn man Chris, Thai Ridgebacks en een aantal Noorse Boskatten in Alkmaar. Mijn eerste kennismaking met de Thai is inmiddels alweer heel wat jaren geleden, precies hoe lang geleden weet ik niet meer. Op internet kwam ik de Thai Ridgeback voor het eerste tegen. Mijn eerste indruk was: "wat een lelijke honden!" Naarmate ik meer foto's zag werd mij duidelijk dat deze honden niet al te graag op de foto gaan; dat ze meestal nogal onvoordelig overkomen op foto. Ondanks die eerste indruk was ik toch nieuwsgierig geworden. Het enige adres van een fokker in Nederland dat ik op dat moment kon vinden was in Friesland, na een telefoontje om een afspraak te maken kon ik daadwerkelijk op visite om dit ras eens in levende lijve te zien.

De tweede kennismaking was heel wat beter. Na de honden gezien te hebben; hoe ze bewegen, reageren op mensen en wat voor uitstraling ze hebben was voor mij duidelijk dat ik van dit ras honden wilde gaan houden. Toch duurde het nog een paar jaar voor het zover was. Intussen had ik ontdekt dat er veel dichterbij ook een fokker van dit ras zat, in de buurt van Hoorn. Bij deze mensen ben ik ook nog een keer op visite geweest om me verder in het ras te verdiepen. Toen ik eenmaal had besloten een pup te nemen heb ik mij bij deze fokker op de wachtlijst laten zetten; als alles goed zou verlopen zou daar niet al teveel later een teef gedekt gaan worden. Toen dit maar uitbleef vertelde de fokker mij dat hij regelmatig naar Thailand zelf ging en daar voor mij voor een pup kon kijken. Dit werd dus mijn eerste Thai Ridgeback, ongeveer anderhalf jaar later kwam de tweede.

In de tijd dat ik die eerste pup kreeg werd ook de rasvereniging opgericht. Ik ben dan ook vanaf het eerste begin bij de vereniging geweest. Tot nu alleen maar als gewoon lid, maar nadat ik weer een noodkreet in het clubblad las heb ik deze keer besloten maar eens wat actiever te worden en me als penningmeester voor de vereniging in te zetten. Het zou toch te jammer zijn om de vereniging op te moeten heffen vanwege een tekort aan bestuursleden. Laten we er voor zorgen dat we met elkaar gewoon door kunnen gaan om wat van dit mooie, vaak verkeerd begrepen ras te maken!

Jurgen Poen